Myllrande Bangkok

Den kända kommentaren från Baksmällan2.."Bangkok has him now" tycker jag är väldigt rolig men faktiskt inte så långt från verkligheten. Bangkok är enda stor myllrande gryta av människor och jag tror att många kan bli lite skrämda av det. Speciellt om man inte varit där förrut. Detta till trots, bangkok är ett fantastiskt ställe och jag fullkomligt älskar staden. Att strosa omkring bland frukt och grönsaksstånd samt bara andas in alla härliga dofter är en kul grej i sig. Det fina med bangkok är att det går att hitta billiga flygbilejtter till Bangkok nu för tiden. Det var annat för 20 års sedan då jag första gången besökte Bangkok, då var det väldigt dyrt.
Jag hoppas att ni som inte fått uppleva staden någon gång får göra det, jag kan nästan lova att ni inte kommer att ångra er. Det är värt de ca 12 timmarna i flygplanet, om inte annat än bara för att träffa de otroligt varma och vänliga människorna.
Bra länk om du funderar på att resa till Thailand:
Reseinformation Thailand

Saker att se i Prag

Letna , Holesovice och Troja

Detta är tre ganska oväsentliga men härliga ställen att besöka om din resplan tillåter. Från ovan Vltava vänstra banken ger de stora gräsbevuxna platåer som kallas Letna hittar man en av de klassiska utsikterna över Gamla Stan och många broar över ån. Öl trädgårdar, tennis, och frisbee locka folk i alla åldrar, medan amatörfotbollspelare efterlikna de yrkesverksamma av Prags bästa lag, Sparta, som spelar i stadion bara tvärs över gatan. Den snabbt ökande levnadsstandarden i kvarteret Holesovice innehåller många urbana rikedomar av sina egna, medan norr Holesovice på stranden av Vltava har City Gallery Prague en filial i Troja Château. I närheten ligger Prags botaniska trädgården och djurparken. Hitta billigt flyg till prag här i denna jämförelsetjänst.

Prags slott

Trots sin monolitiska närvaro är Pragborgen inte en struktur utan en samling av strukturer med anor från 1000 till 1200 talet, alla är förenade genom innergårdar. De viktigaste är katedralen, Chram svateho Vita väl synliga sväva över slottets väggar, och Královský palac, tjänstebostad av kungar och presidenter och fortfarande i centrum av den politiska makten i Tjeckien. Stare Mesto (Gamla Stan) Gamla stan är oftast den första anhalten för alla besökare. Gamla stans torg, dess vackra hus, och det astronomiska uret är storsäljande attraktioner. Å andra sidan, i norra änden av Vaclavplatsen-basen är museum-den motsatta änden från statyn och också ett bra ställe att börja en rundtur i Gamla Stan. Denna "T" korsning markerar gränsen mellan den gamla och nya världar i Prag. En snabb blick visar runt ofta olik sammanställning: månghundraåriga byggnader sitta sida vid sida med moderna detaljhandeln namn som Benetton och Starbucks.


RSS 2.0